Halal Food Testing
Naarmate de markt voor Halal voedsel blijft groeien in de Verenigde Staten en Europa, zijn steeds meer voedselproducenten en leveranciers van ingrediënten op zoek naar Halal certificering.
De toenemende complexiteit van de toeleveringsketen heeft het echter steeds uitdagender gemaakt om materialen op de juiste manier te scheiden en onbedoelde besmetting te voorkomen.
Wij kunnen producten testen op Halal naleving door gebruik te maken van PCR (Polymerase Chain Reaction) DNA-testmethodologie om de aanwezigheid van vervuilende haram-ingrediënten zoals varkensvlees in vlees en andere voedsel- en diervoederproducten te testen.
Vraag een offerte aanIdentificatie van Diersoorten
Wij bieden DNA-testen voor dierensoorten aan voor voedsel- en diervoederproducten zoals vlees, diepgevroren kant-en-klaarmaaltijden, diervoeder, beendermeel, vismeel, visolie, smaakstoffen, gelatine, diervoeder, varkensvleesmeel, pluimveevet, spraygedroogd dierlijk plasma, en meer.
Deze tests helpen klanten te voldoen aan de huidige regelgeving van de Europese Unie, Japan, de Verenigde Staten en andere landen die het gebruik van dierlijke producten in diervoeders verbieden.
Breed scala aan opties voor het testen van dierensoorten:
- Specifiek voor herkauwers
- Rund (rundvlees)
- Schaap (lamsvlees)
- Varken (varkensvlees)
- Paard
- Eend / Gans
- Kip / Kalkoen
- En ook: Bison, Geit, Konijn, Zalm, Hond, Kat…
Testen voor Herkauwers
De ruminant-specifieke test van FoodChain ID Testing detecteert selectief leden van de ruminant-familie door zich te richten op een genetische sequentie die alleen in deze familie voorkomt, waaronder koeien, schapen, geiten, herten en elanden.
We testen voedsel- en diervoederproducten zoals vlees, diepgevroren kant-en-klaarmaaltijden, diervoeder, beendermeel, vismeel, visolie, smaakstoffen, gelatine, diervoeder, spraygedroogd dierlijk plasma, en meer.
Onze ruminant specifieke PCR-test legt alle soorten binnen de ruminant-familie vast en kan bedrijven helpen voldoen aan de huidige internationale regelgeving die het gebruik van dierlijke producten in diervoeder verbiedt.
Vraag een offerte aanTesten voor Exportmarkten
Het inkopen of verkopen van voedselingrediënten en -producten is tegenwoordig een wereldwijde business die afhankelijk is van complexe regelgeving. Het is belangrijk om een grondig en up-to-date begrip te hebben van de regelgevingsbeleid van de bestemmingsmarkt om het proces te stroomlijnen en de markttoegang te maximaliseren. In samenwerking met ons internationale netwerk van testlaboratoria en met bijna 20 jaar ervaring in internationale GGO-regelgeving, kan FoodChain ID Testing ervoor zorgen dat uw testprotocol relevant en kosteneffectief is.
Wij bieden geaccrediteerde testoplossingen voor export naar:
Wij zijn een wereldwijd erkend testlaboratorium
Wij kennen testprotocollen die geschikt zijn voor elke doelmarkt
Wij zijn een door USDA-APHIS goedgekeurd laboratorium
China verbiedt momenteel de invoer van verwerkte dierlijke producten die ruminanten bevatten en die als huisdierenvoer of diervoederingrediënten kunnen worden gebruikt. Verwerkte dierlijke producten omvatten pluimveemeel, verhit pluimveevet, varkensvleesmeel, reuzel, spuitgedroogde varkensbloedproducten en varkenseiwitconcentraat.
FoodChain ID Testing is een door USDA-APHIS goedgekeurd laboratorium voor ruminantentesten van verwerkte dierlijke producten voor export naar China.
PCR (Polymerase Chain Reaction) DNA-testmethodologie
Met meer dan 15 jaar ervaring in voedselintegriteitstesten kan FoodChain ID Testing producten testen op Halal naleving door gebruik te maken van PCR (Polymerase Chain Reaction) DNA-testmethodologie om de aanwezigheid van vervuilende haram-ingrediënten zoals varkensvlees in vlees en andere voedsel- en diervoederproducten te testen.
Kwalitatieve resultaten en detectielimieten
Assays worden uitgevoerd door Real Time PCR met behulp van TaqMan® probe-gebaseerde technologie. De resultaten worden kwalitatief gerapporteerd als “soort gedetecteerd” of “soort niet gedetecteerd”.
De detectielimiet van de tests varieert afhankelijk van:
– de samenstelling van het monster
– de aard van het dierlijke materiaal (bijv. weefselmeel versus beendermeel, versus bloedmeel, versus vers weefsel)
– de manier waarop het dierlijke materiaal is verwerkt (bijvoorbeeld diervoederingrediënten worden vaak verhit tot hoge temperaturen).
GMO-testen voor export naar de Europese Unie
De EU was een van de eerste regio’s die de etikettering van voedsel bestaande uit of vervaardigd uit GGO’s reguleerde, te beginnen in de jaren 90. Het EU-beleid is gebaseerd op het principe van procesgebaseerde etikettering. In dit geval is productetikettering vereist als GM-gewassen of -ingrediënten werden gebruikt bij de vervaardiging van het product, ongeacht of het uiteindelijke voedselproduct detecteerbaar GM-materiaal bevat. Bijvoorbeeld, sterk bewerkte oliën afkomstig van GM-soja, maïs of koolzaad moeten worden geëtiketteerd, zelfs als GM-materiaal niet detecteerbaar is in het verwerkte product.
De EU heeft een toegestane drempelwaarde voor GGO-gehalte, met enkele beperkingen, waarboven voedingsproducten moeten worden geëtiketteerd. Als uw bedrijf exporteert naar de Europese Unie, bieden de technische adviseurs van FoodChain ID Testing een gratis consult om te helpen bepalen welk testplan het meest geschikt is voor uw ingrediënt of product.
Wij zijn een buitenlands testlaboratorium voor Zuid-Korea
FoodChain ID Testing is door het Zuid-Koreaanse Ministerie van Voedsel en Geneesmiddelen (MFDS) aangewezen als een buitenlands testlaboratorium voor GMO-testen van voedselproducten die vanuit de Verenigde Staten naar Korea worden geëxporteerd. Deze aanwijzing maakt het mogelijk dat een testcertificaat van FoodChain ID Testing kan worden gebruikt ter vervanging van GMO-testinspectie aan de Koreaanse grens voor landbouwproducten, verwerkte voedingsmiddelen, gezondheidsfunctionele voedingsmiddelen en voedseladditieven.
FoodChain ID Testing’s status als een buitenlands testlaboratorium versnelt het inspectieproces voor voedselproducten op de plaats van bestemming. Wanneer voedselproducten in Korea worden geïmporteerd, kan het laboratoriumtestcertificaat dat is afgegeven door een buitenlands testlaboratorium worden gepresenteerd bij de tijd van invoeraangifte. In dit geval kan een importeur worden vrijgesteld van aanvullende laboratoriumtests in Korea.
Klik hier om het officiële certificaat te bekijken.
GMO-testen voor export naar Turkije
De realiteit van voedselimport en -export heeft ertoe geleid dat voedselproducenten zich hebben moeten aanpassen aan tal van regelgevingsomgevingen. De complexiteit van verschillende regelgevingen met betrekking tot GGO’s kan zendingen van producten in gevaar brengen voor afwijzing of terugroeping, een zeer dure aangelegenheid voor elke voedselleverancier.
Turkije heeft onlangs regelgeving ingevoerd met betrekking tot het gehalte aan genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) in bepaalde geïmporteerde goederen. Volgens deze regelgeving worden bepaalde geïmporteerde voedings- of diervoeder-ingrediënten die één of meer GGO’s bevatten op een niveau >0,9% beschouwd als GGO-producten en moeten ze als zodanig worden geëtiketteerd.
Onze technische adviseurs hebben veel ervaring met het ontwerpen van kosteneffectieve testplannen die voldoen aan de importeisen van Turkije.
USDA-APHIS-goedgekeurd laboratorium voor China
China verbiedt momenteel de invoer van verwerkte dierlijke producten die ruminanten bevatten en die als huisdierenvoer of diervoederingrediënten kunnen worden gebruikt. Verwerkte dierlijke producten omvatten pluimveemeel, verhit pluimveevet, varkensvleesmeel, reuzel, spuitgedroogde varkensbloedproducten en varkenseiwitconcentraat. FoodChain ID Testing is een USDA-APHIS-goedgekeurd laboratorium voor ruminantentesten van verwerkte dierlijke producten voor export naar China.
Klik hier om de lijst met door USDA goedgekeurde laboratoria te bekijken.
USDC erkend laboratorium voor China
Vanaf januari 2012 heeft China aanvullende testen vereist voor geïmporteerde vismeel om de afwezigheid van microbiële pathogenen zoals Salmonella en Enterobacteriaceae te verifiëren. FoodChain ID Testing wordt erkend door het United States Department of Commerce om dergelijke testen uit te voeren. Daarom kunnen laboratoriumresultaten van FoodChain ID Testing worden gebruikt door het National Seafood Inspection Laboratory NOAA Seafood Inspection Program om te bepalen of wordt voldaan aan de eisen van de Volksrepubliek China voor vismeel dat wordt geëxporteerd vanuit de VS.